Kedilerin sevmediği kokular

kedilerin-sevmedigi-kokular

Kedilerin güçlü koku reseptörü sayesinde koku alma duyuları insanlardan yaklaşık 12-14 kat daha güçlü olduğu için sevmediği kokulara daha fazla tepki gösterebilir.

Girmesini istemediğiniz alanlardan uzaklaştırmak için belirli kokuları kullanabilir veya kedinizin sevmediğini bilerek bu kokuları ondan uzak tutabilirsiniz. 

Kedilerin Sevmediği Kokular

Muz kokusunu hiç sevmiyorlar. Ancak nadiren de olsa bazıları seviyor aynı zamanda yemeyi de çok seviyorlar. Seninki sevmiyorsa kanepeleri, mobilyaları tırmalayarak yoluyorsa; muz kabuğu koyarak oradan uzaklaşmasını sağlayabilirsin.

Tuvalet kokusu hiç şakaya gelmezler. Kötü kokuyu alırsa tuvaleti ile ilişkisini bitirebilir ve sağa sola pislemeye başlar. sağlığı ve mutluluğu için tuvaletin temiz olması çok önemli.
kedilerin-sevmediği-portakal
Portakal ve Limon kokusundan rahatsız olduğu gibi tadını da sevmezler. Gitmesini istemediğin yer veya tırmalamasından rahatsız olduğun eşyaların varsa oraya portakal ve limon kabuklarını koyabilirsin.

Başka Kedinin Kokusu arkadaş diye aldın yanına bir kedi ama sinirlendi. Bir türlü geçinemiyorlar, sürekli kavga ediyorlar.
Hırlıyor sana epey kızdı mı? Yeni arkadaşın kokusunu sevmediği veya henüz alışamadığı için öyle yapar. Alışması zaman alır veya hiç anlaşamayabilirler.
Eve gelen misafir kedinin kokusu, kendi mıntıkasına yayıldığı için tehdit olarak algılayabilir; saldırgan davranışlar gösterebilir.

Bozuk Balık Kokusunu Sevmezler. Bayat şeylerden nefret ederler. Biz balık aldığımızda bazen yanılıp, bayat balık alabiliyoruz. Kediler bayat balığın kokusunu hemen alıyor ve oradan uzaklaşıyorlar.

Biber ve Hardal kokusunu sevmiyorlar. Hardal ve çeşitli baharatlar ile donattığımız yemeklerin kokusunu hiç sevmiyorlar. Baharatlı yemek yediğin zaman, biraz uzak durman iyi olur.

Bazı Sabun Ve Parfüm Kokuları sabunların bazı çeşitleri onlara iyi gelmiyor. Eğer senden uzaklaşıyorsa, kullandığın parfümün kokusunu sevmemiş olabilir.

Kedi kumlarında sabunun ne olduğu belirtilir. Mesela: Marsilya sabunu kokusunu çok seviyorlar, rahatsız olmuyorlar.

Sarımsak kokusunu zaten seven canlı çok azdır. Yemeklere lezzet veriyor ama kokusu malum oldukça yoğun.
Sarımsaklı yemek yediğinizde uzaklaşabilir, yanına yaklaştırmayabilir.

Sirke keskin kokusundan dolayı Hem hayvanlar hem de böcekler için en etkili kovuculardan biri beyaz sirkedir. Ancak elma veya üzüm sirkesi kaçırmak yerine uzaklaştırmak istediğiniz bölgeyi daha ilgi çekici kılabilir.

Kedi-Kovucu-Spreyler

Kedi Kovucu Spreyler

Kedilerin sevmediği kokuları içeren spreyler. İçlerinde kedilere zarar veren içerik olmayan spreyler olarak bilinir. En azından böyle bir slogan ile satışa sunuyorlar.

Şöyle bir baktım insanların geri bildirimine ama olumsuz yorumlar epey fazlaydı. Her kediye etki göstermediği şikayetlerden anlaşılıyor. Mesela benim listelediğim kokularda bile durum bu. Bazı kedi muzu büyük bir afiyetle yiyor ama bazıları kokusundan bile nefret ediyor. 

Eğer bahçene sokak kedisi geliyor ve ekinlerini parçalıyorsa yapman gereken şey kokular değil. Çözüm basit: su sıkabilirsin. Biraz uğraşırsın ama sen sıktıkça onların inadı kırılır, bahçene gelmeye korkarlar. Su gelmelerini engellemiyorsa bahçeyi kedilerden korumanın en etkili yolu köpek sahiplenmektir.
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu